Manifestatie voor redding museum
Donderdag, 20 juni 2013 13:59
OSS – In het parkje naast de Groene Engel wordt zaterdag opnieuw een manifestatie gehouden voor het behoud van Museum Jan Cunen en het Stadsarchief. De initiatiefnemers willen met hun activiteiten bereiken dat het college van B en W terugkomt op de ingrijpende bezuinigingsplannen voor deze instellingen.

Bezuinigen is begrijpelijk, maar het mag niet leiden tot een marginaal museum en archief, aldus de actievoerders. Volgens de initiatiefgroep Red Museum & Archief kan de kwaliteit niet overeind blijven als de instellingen straks vooral op vrijwilligers moeten draaien. Sprekers zijn zaterdag hoogleraar en oud-Ossenaar Micha de Winter, historicus Gerard Rooijakkers en, onder voorbehoud, tv-persoonlijkheid Jan Mulder.

De bijeenkomst begint om 14.30 uur.

Het weer

Dit weekend af en toe zon en het blijft droog. De wind is matig. Zaterdag is het 11 graden, zondag 14.

Wat vindt u?

Het is goed dat de Pieten in Oss zwart blijven. Wat vindt u?

Steegman & Ermers

'Red Zwarte Piet, red de humor!'

Robert-Jan Steegman: "Tolerantie en gevoel voor nuance zit bij de meesten van ons diep geworteld. Hopelijk pikken de mensen die te ver zijn gegaan in hun tweets [op selfie van Leroy Fer] maar ook de verongelijkte meute zeur- en zielepieten deze tolerante en genuanceerde instelling ook eens op."

Lees hier de hele column

Meester Kemper

Alcohoslot: nuttig of onzinnig?

Ted Kemper: "Sinds enkele jaren is het alcoholslotprogramma het paradepaardje in de strijd tegen alcohol in het verkeer. Vanuit de advocatuur is er al vanaf de start van het alcoholslotprogramma veel kritiek."

Lees hier de hele column