Manifestatie voor redding museum
Donderdag, 20 juni 2013 13:59
OSS – In het parkje naast de Groene Engel wordt zaterdag opnieuw een manifestatie gehouden voor het behoud van Museum Jan Cunen en het Stadsarchief. De initiatiefnemers willen met hun activiteiten bereiken dat het college van B en W terugkomt op de ingrijpende bezuinigingsplannen voor deze instellingen.

Bezuinigen is begrijpelijk, maar het mag niet leiden tot een marginaal museum en archief, aldus de actievoerders. Volgens de initiatiefgroep Red Museum & Archief kan de kwaliteit niet overeind blijven als de instellingen straks vooral op vrijwilligers moeten draaien. Sprekers zijn zaterdag hoogleraar en oud-Ossenaar Micha de Winter, historicus Gerard Rooijakkers en, onder voorbehoud, tv-persoonlijkheid Jan Mulder.

De bijeenkomst begint om 14.30 uur.

Het weer

Vrijdag kan het opnieuw glad worden. In de ochtend is er kans op natte sneeuw of sneeuw. Het wordt 2 graden.

Wat vindt u?

Wat vindt u van het afvalbeleid van de gemeente Oss?

Steegman & Ermers

'De beste wethouder, weitheen'

Chris Ermers: "Altijd op zoek naar anders en beter. Met alles wat hij tot zijn wethoudersportefeuille mocht rekenen. En meestal met nog veel meer dan dat alles."

Lees hier de hele column

Meester Kemper

Schadevergoeding na onterechte detentie

Ted Kemper: "Eens in de zoveel tijd komt er in het nieuws dat een verdachte in een strafzaak, die uiteindelijk door de rechter wordt vrijgesproken, een schadevergoeding krijgt. Maar wanneer heeft iemand precies recht op een schadevergoeding en hoe worden de bedragen berekend?"

Lees hier de hele column