Manifestatie voor redding museum
Donderdag, 20 juni 2013 13:59
OSS – In het parkje naast de Groene Engel wordt zaterdag opnieuw een manifestatie gehouden voor het behoud van Museum Jan Cunen en het Stadsarchief. De initiatiefnemers willen met hun activiteiten bereiken dat het college van B en W terugkomt op de ingrijpende bezuinigingsplannen voor deze instellingen.

Bezuinigen is begrijpelijk, maar het mag niet leiden tot een marginaal museum en archief, aldus de actievoerders. Volgens de initiatiefgroep Red Museum & Archief kan de kwaliteit niet overeind blijven als de instellingen straks vooral op vrijwilligers moeten draaien. Sprekers zijn zaterdag hoogleraar en oud-Ossenaar Micha de Winter, historicus Gerard Rooijakkers en, onder voorbehoud, tv-persoonlijkheid Jan Mulder.

De bijeenkomst begint om 14.30 uur.

Het weer

Vrijdag matige bewolking, het blijft droog. Met 25 graden wordt het een warme dag.

Wat vindt u?

De 'Glowing Lines' langs de N329 zijn alweer buiten gebruik omdat ze niet goed tegen vocht kunnen. Wat vindt u?

Steegman & Ermers

Avondvierdaagse Oss duurder

Robert-Jan Steegman: "Een sympathiek evenement, georganiseerd door hardwerkende vrijwilligers, krijgt te maken met de halsstarrige houding van oom Agent. Helaas is dit niet de enige organisatie die hiermee te kampen heeft."

Lees hier de hele column