Manifestatie voor redding museum
Donderdag, 20 juni 2013 13:59
OSS – In het parkje naast de Groene Engel wordt zaterdag opnieuw een manifestatie gehouden voor het behoud van Museum Jan Cunen en het Stadsarchief. De initiatiefnemers willen met hun activiteiten bereiken dat het college van B en W terugkomt op de ingrijpende bezuinigingsplannen voor deze instellingen.

Bezuinigen is begrijpelijk, maar het mag niet leiden tot een marginaal museum en archief, aldus de actievoerders. Volgens de initiatiefgroep Red Museum & Archief kan de kwaliteit niet overeind blijven als de instellingen straks vooral op vrijwilligers moeten draaien. Sprekers zijn zaterdag hoogleraar en oud-Ossenaar Micha de Winter, historicus Gerard Rooijakkers en, onder voorbehoud, tv-persoonlijkheid Jan Mulder.

De bijeenkomst begint om 14.30 uur.

Het weer

Donderdag is er veel bewolking en een kleine kans op wat regen. De wind is matig en het wordt 14 graden.

Wat vindt u?

Zwarte Piet wel of niet aanpassen in Oss. Wat vindt u?

Steegman & Ermers

'Op de schouders van een ander'

Chris Ermers: "Ze kloppen zichzelf niet rechtstreeks op de borst, dat niet. Het gaat via een omweg met uitspraken als ‘petje af voor Oss’ en ‘Gemeente Oss is succesverhaal’. En het gaat, zij het heel impliciet geformuleerd, over de ruggen van de voorgangers."

Lees hier de hele column

Meester Kemper

Waarom misdadigers eerder vrijkomen

Ted Kemper: "Met enige regelmaat komen er berichten in het nieuws dat mensen die tot een gevangenisstraf zijn veroordeeld eerder vrijkomen. Bekende voorbeelden zijn Volkert van der G. en Benno L. Waarom worden misdadigers soms eerder vrijgelaten?"

Lees hier de hele column