Manifestatie voor redding museum
Donderdag, 20 juni 2013 13:59
OSS – In het parkje naast de Groene Engel wordt zaterdag opnieuw een manifestatie gehouden voor het behoud van Museum Jan Cunen en het Stadsarchief. De initiatiefnemers willen met hun activiteiten bereiken dat het college van B en W terugkomt op de ingrijpende bezuinigingsplannen voor deze instellingen.

Bezuinigen is begrijpelijk, maar het mag niet leiden tot een marginaal museum en archief, aldus de actievoerders. Volgens de initiatiefgroep Red Museum & Archief kan de kwaliteit niet overeind blijven als de instellingen straks vooral op vrijwilligers moeten draaien. Sprekers zijn zaterdag hoogleraar en oud-Ossenaar Micha de Winter, historicus Gerard Rooijakkers en, onder voorbehoud, tv-persoonlijkheid Jan Mulder.

De bijeenkomst begint om 14.30 uur.

Het weer

Het wordt een bewolkt weekend met zaterdag kans op regen. Er staat een stevige wind en het wordt 8 graden.

Wat vindt u?

Het is een goed idee dat Berghem een station krijgt. Wat vindt u?

Steegman & Ermers

'Respect voor de politici'

Robert-Jan Steegman: "Mensen die bereid zijn om deze taak op zich te nemen leveren privé heel wat in en verdienen het nodige respect. Natuurlijk, ze kiezen er zelf voor om deze positie te ambiëren en te aanvaarden."

Lees hier de hele column

Meester Kemper

Hoge eis, lage straf, hoe zit dat?

Ted Kemper: "Het Openbaar Ministerie waar de officier van justitie werkt, en de rechtbank zijn twee overheidsinstanties die in een strafzaak niet met elkaar samenwerken. In een strafzaak staan een verdachte en de officier van justitie rechtstreeks, als een soort tegenpartijen, tegenover elkaar."

Lees hier de hele column