Manifestatie voor redding museum
Donderdag, 20 juni 2013 13:59
OSS – In het parkje naast de Groene Engel wordt zaterdag opnieuw een manifestatie gehouden voor het behoud van Museum Jan Cunen en het Stadsarchief. De initiatiefnemers willen met hun activiteiten bereiken dat het college van B en W terugkomt op de ingrijpende bezuinigingsplannen voor deze instellingen.

Bezuinigen is begrijpelijk, maar het mag niet leiden tot een marginaal museum en archief, aldus de actievoerders. Volgens de initiatiefgroep Red Museum & Archief kan de kwaliteit niet overeind blijven als de instellingen straks vooral op vrijwilligers moeten draaien. Sprekers zijn zaterdag hoogleraar en oud-Ossenaar Micha de Winter, historicus Gerard Rooijakkers en, onder voorbehoud, tv-persoonlijkheid Jan Mulder.

De bijeenkomst begint om 14.30 uur.

Het weer

De komende dagen is een enkele bui mogelijk, maar er zijn ook vaak perioden met zon. De middagtemperatuur ligt rond 16 graden.

Wat vindt u?

Tegen een oud-speler van FC Schadewijk is een jaar celstraf geëist, omdat hij een tegenstander tegen zijn hoofd schopte. Wat vindt u?

Steegman & Ermers

KNVB straft Herpinia

Robert-Jan Steegman: "De straffen komen zwaar over maar ik ben bang dat de KNVB niet anders kan om het geweld, zowel mondeling als fysiek, op en rond de voetbalvelden te stoppen."

Chris Ermers: "De KNVB is het gedonder op de velden duidelijk beu. Gedragen de beroepsvoetballers zich eindelijk wat beter, gaan ze op de amateurvelden steeds meer over de schreef."

Lees hier de hele column