Manifestatie voor redding museum
Donderdag, 20 juni 2013 13:59
OSS – In het parkje naast de Groene Engel wordt zaterdag opnieuw een manifestatie gehouden voor het behoud van Museum Jan Cunen en het Stadsarchief. De initiatiefnemers willen met hun activiteiten bereiken dat het college van B en W terugkomt op de ingrijpende bezuinigingsplannen voor deze instellingen.

Bezuinigen is begrijpelijk, maar het mag niet leiden tot een marginaal museum en archief, aldus de actievoerders. Volgens de initiatiefgroep Red Museum & Archief kan de kwaliteit niet overeind blijven als de instellingen straks vooral op vrijwilligers moeten draaien. Sprekers zijn zaterdag hoogleraar en oud-Ossenaar Micha de Winter, historicus Gerard Rooijakkers en, onder voorbehoud, tv-persoonlijkheid Jan Mulder.

De bijeenkomst begint om 14.30 uur.

AddThis Social Bookmark Button

Het weer

Dit weekend veel zon en het blijft droog. Er is weinig wind, het wordt maximaal 25 graden.

Wat vindt u?

Moet Schaijk toch naar Oss komen?