Manifestatie voor redding museum
Donderdag, 20 juni 2013 13:59
OSS – In het parkje naast de Groene Engel wordt zaterdag opnieuw een manifestatie gehouden voor het behoud van Museum Jan Cunen en het Stadsarchief. De initiatiefnemers willen met hun activiteiten bereiken dat het college van B en W terugkomt op de ingrijpende bezuinigingsplannen voor deze instellingen.

Bezuinigen is begrijpelijk, maar het mag niet leiden tot een marginaal museum en archief, aldus de actievoerders. Volgens de initiatiefgroep Red Museum & Archief kan de kwaliteit niet overeind blijven als de instellingen straks vooral op vrijwilligers moeten draaien. Sprekers zijn zaterdag hoogleraar en oud-Ossenaar Micha de Winter, historicus Gerard Rooijakkers en, onder voorbehoud, tv-persoonlijkheid Jan Mulder.

De bijeenkomst begint om 14.30 uur.

Het weer

Woensdag geregeld zon en op de meeste plaatsen droog. Met 23 graden wordt het minder warm.

Wat vindt u?

De bouw van de Talentencampus kan toch beginnen. Wat vindt u?

Steegman & Ermers

De Talentencampus kan door

Chris Ermers:"De reden van het oponthoud was bedenkelijk. Maar de manier waarop dat werd georganiseerd, was ronduit zorgelijk. Loopt de Gemeente Oss voortaan aan de band van malafide partijen die de gang van zaken voor eigen gewin weten te manipuleren?."

Lees hier de hele column

Meester Kemper

Hoe zit het juridisch met TC?

Ted Kemper: "Op 22 juli trokken de vastgoedeigenaren hun bezwaren tegen de bouw van de Talentencampus in en dus kan de bouw, met enige vertraging, alsnog beginnen. Wat  is er juridisch nu precies gebeurd?"

Lees hier de hele column